Maria lämnar ordförandeskapet för ridklubben

mariaopellelitenbildEfter fem år som ordförande för ridklubben har Maria Wüllrich Carlsson bestämt sig för att lämna sina uppdrag.

”Det har varit fem fantastiskt stimulerande år när ridklubben kanske utvecklats som allra mest. T.ex. våra tävlingar; vi har idag ett mycket gott rykte som arrangör och tävlingsintäkterna har nästan fördubblats.
De främsta skälen till uppsvinget är en väl fungerande tävlingsorganisation och att  vi för tre år sedan investerade i ett helt nytt underlag till vår utebana.”
Den höga investeringen var inte självklar och har också ifrågasatts, berättar Maria.

En annan satsning var att utveckla ridskolan. Vi befann oss för två år sedan i ett svårt läge, många hästar fick bytas ut och personalen gick på knäna. I detta läge valde styrelsen att satsa och rekryterade Sandra Ruuda som ridskolechef.

”Sandra har betytt oerhört mycket för utvecklingen och kvaliteten på vår ridskola. Vi har idag en ridskola av toppklass, med välutbildad personal och välskolade säkra hästar. Det tråkiga är att klubben inte har ekonomi att ha kvar Sandra.”

Varför lämna styrelsen just nu?
Vi har en vice ordförande som har klivit fram och då är det också möjligt för mig att ta ett steg tillbaka, säger Maria. Och om jag ska se framåt tror jag att nya krafter måste driva utvecklingen. Ett ideellt engagemang kräver mycket och när man som jag har levt med sin klubb dygnet runt under många år är det viktigt att sluta och låta andra som har energin kliva fram och driva klubben och ridskolan mot ökad lönsamhet.

Kommentarer inaktiverade.