Grattis Christina till SM-guld

Christina och FyrsteVår klubbmedlem Christina Pettersson med hästen Fyrsten fick vid förra helgens Elittävlingar i Sorunda SM-guld  i dressyr för ryttare med funktionshinder. Nästa tävling för ekipaget är EM i Deauville i Frankrike, om mindre än två veckor.

Christina  har alltid ridit och förr var det mest hoppning och fälttävlan. Efter hand väcktes dressyrintresset. En gren som hon nu satsar stenhårt på. En olycka för ett par år sedan har för alltid förändrat förutsättningarna för Christinas tävlande. Ena benet skadades svårt, vilket innebar att ridkarriären tagit  en ny inriktning. Benet kommer aldrig att bli fullt återställt och därför har Christina satsat på tävling för ryttare med funktionshinder. För att få ställa upp som ryttare med funktionshinder måste man gå igenom många tester hos idrottsläkare anlitade av förbundet innan man kan klassas i sitt handikapp. Det finns fyra grader av funktionshinder, från 1-4, där 1 innebär mest funktionshinder. Man tävlar inom sin grad, dvs grad 1  mot andra ryttare som har samma grad av handikapp. Christina är klassad som grad 4 som då är den grad som är närmast ryttare utan något handikapp.

Vi gratulerar Christina till framgångarna i SM och håller tummarna för nästa etapp som är EM. Läs mera om Christinas väg fram mot SM här

Kommentarer inaktiverade.