Grattis Christina till SM-brons!

 

Christina Berg

Christina Berg

Vi gratulerar Christina Petersson (också känd som Berg) till sin bronsmedalj vid helgens Svenska Mästerskap för funktionshindrade i Örebro.

Christina som ridit hela sitt liv fick livet drastiskt förändrat i samband med en olycka för några år sedan då hennes högerben skadades så illa att hon aldrig kommer att bli återställd. Hela benet splittrades och idag otaliga operationer senare tar hon SM brons i dressyr.

För ett halvår sedan var det inte självklart att hon skulle kunna starta i SM. Hennes häst blev skadad och hade en lång konvalesens framför sig. Hon fick då låna sin mammas 18-åriga fullblodssto och sätta igång och  träna henne, kvala för att slutligen kunna ta sig till SM. Bronsmedaljen innebär att Christina har tagit ett steg närmare sitt stora mål, nämligen att bli uttagen till Paralympics i Rio!

För att få tävla i klasser för funktionshindrade måste man först bli klassad och godkänd som funktionshindrad av Svenska Ridsportförbundet. Det görs bl.a.  flera fysiska tester utifrån det funktionshandikapp man har och sedan sker en klassning i en skala 1-4 där ett ges till de individer med mest funktionshinder och fyra innebär att handikappet är mindre. Klasserna är sedan anpassade för resp klassning så att man både tävlar inom sin klassning och bedöms utifrån sina förutsättningar. Christina har fått sitt handikapp klassat som en fyra.

Kommentarer inaktiverade.