Ridhus/Ridbanor

cropped-Dressyrbanan.jpg
Älmhult Linnebygdens ridklubb, har i dagsläget två ridhus, Stora ridhuset och IKEA-hallen, samt en paddock och en utebana med tillhörande framhoppning till sitt förfogande. Alla medlemmar som löst anläggningskort samt följer de regler som finns uppsatta, är välkomna att fritt använda vår fina anläggning. 
För mer information kring vilka regler som gäller på anläggningen, se:
 Regler för ridhus och ridbanor

Lösa anläggningskort
Anläggningskort måste lösas om man vill använda ridklubbens banor. Kortet är personligt, dvs varje ryttare måste lösa ett eget kort. Avgiften betalas till klubbens bankgiro 476-8537. Anläggningskort gäller för all användning av våra banor med hästen, inte bara ridning. Anläggningskort förutsätter medlemskap. (Kalenderår avser perioden 1 jan – 31 dec)

Avgifter för anläggningskort 2017
Helår: 1500 kr 
Halvår: 1000 kr
Familj (endast helår): 2000 kr 
Endagskort*: 100 kr 

*Endagskort skall lösas INNAN nyttjande av anläggningen. Avgiften kan betalas via swish (123 311 47 74) eller till klubbens bg 476-8537. Märk betalningen med ”anläggning” samt datum då anläggningen skall nyttjas. Det går även bra att betala kontant om kansliet är öppet. 

Bokning av ridhus och ridbanor
För att kunna se vilka banor som är lediga så får den som har betalat anläggningskort en inloggning med ett lösenord. Lösenordet får ej lämnas vidare till annan, utan endast nyttjas av de som betalat anläggningsavgift. Lösenordet erhålls per mejl av ridskolan och ändras regelbundet. Har du tappat bort ditt lösenord eller inte fått något mejl trots att du har betalat din anläggningsavgift, kontakta mia.larsson@alirk.se så hjälper hon dig.

Du som vill lösa anläggningskort per dag kan betala in dina tillfällen i förväg (räkna ca en veckas framförhållning) och då får du tillgång till inloggning under tiden du avser att nyttja dina tillfällen. Så även de som löser per dag har tillgång att läsa ridhusbokningarna.

Sidan du loggar in på är en sharepoint och nås via länken https://alirk.funktionsit.se/bokning/ . Det går bra att läsa ut information både på dator och mobil, och för dig som gillar pappersversion så kan du skriva ut tiderna eller hämta hem kalendern till din outlook. Bokningar av ridbanorna sker genom ridskolan och alla bokningar bör läggas in med sju dagars framförhållning.

 

Vi har förstått att inloggningen för anläggningskort har skapat frustration vilket är tråkigt. Låt oss förklara hur det är tänkt:

Inloggning för anläggningskortet
Tanken med att ha en inloggning till vår sharepoint (som är den gemensamma arbetsytan för all planering inom klubben) är att vi idag har så pass många aktiviteter att det inte fungerar med att bara lägga ut ridskolans fasta tider eftersom det sker så många fler aktiviteter idag än vi hade förr. Att komma med sin häst och upptäcka att ridhuset inte är ledigt vill man inte råka ut för.

Total planering
Den totala planeringen av träningar, clinics, privatlektioner och ridskolan görs i vår sharepoint och det är genom denna man ser uppdaterad information. Kalendern på hemsidan är till för att informera om aktiviteter som planeras på längre sikt, dvs allmän information till alla medlemmar. Eftersom det visade sig bli rörigt och svåröverskådligt och tungarbetat när varje enskild aktivitet lades ut, har vi valt att använda ridskolans planeringsyta för ridhustiderna. 

  • Väljer man att köpa anläggningskort för termin eller år kan man enkelt via sin dator eller smarttelefon gå in och få aktuell information om vilka ridhus som är bokade vilka tider, dag för dag. 

  • Vill man köpa ridhuskort gång för gång; för att man en kväll kommer på att man vill lasta sin unghäst, kan man göra på två olika sätt:Antingen ringa och fråga om ridhuset är ledigt just nu, men är vi upptagna av lektioner eller träningar kan det vara svårt att nå oss, vilket kan vara en nackdel om man står i begrepp att lasta sin häst. Eller kan man köpa ett eller flera engångskort på en gång och då få samma inloggningsuppgifter, som man kan kontrollera i sin dator. 

Vi har gjort detta för att på ett säkrare sätt att nå ut med rätt information och för att slippa besvikelse, inte för att försämra för våra medlemmar.

OBS! Alla måste mocka efter sig i ridhusen, så spar vi på underlaget som kan hålla lite längre.

 

Sladding, harvning av ridhus och ridbanor
Plocka in hinder efter användande så att ridhusen går att harva. Ridhusen harvas måndag, onsdag & fredag  10.30-11.30. Harvning har alltid företräde framför ridning.

 

In other words it will not import disc 1 with the correct tracks and this is spy phone south africa making me crazy as I want disc 1 in my laptop and in my ipod